úterý 29. listopadu 2016

Rozhledna Krkavec

14. 10. 2016
45 km

Obtížnost: Velká
Technická náročnost: Vysoká

Borská pole-Nová Hospoda-po CT 2151 Křimice-po CT 37 Vochov-Bdeněves-po zelené Město Touškov, Komberk-Chotíkov-Pod Krkavcem-po červené Krkavec-Obecní lom-Košutka-Kilometrovka-Bory


Vypadá to, že podzim už se u nás docela zabydlel, tak mě čeká sychravý výlet. Velké cíle si nekladu, uvidíme, kam dojedu. Vyrážím přes Borská pole na Novou Hospodu, následně sjíždím k Vejprnickému potoku u Brůdku a prudce stoupám mezí chatami po CT 2151 do Křimic. Projíždím kolem kostelíku York a pokračuji po CT 37 Do Vochova. Tady začíná sranda, ne že bych jel po pořádné cestě, vyjel jsem na Myslinku, načež mě rozmar u Liščích děr zavedl na cestu směrem na Bdeněves-klasika, z velké cesty se stane malá a z malé žádná, takže jsem musel překonat pokácenou mýtinu, než jsem se dostal k silnici. Přesto jsem neváhal znovu asi 200 m před tunelem odbočit vlevo na polní cestu, která obkrouží pole a zavede mě do Bdeněvsi shora.

Dál se moc nepouštím, takže následuje zelená přes Touškov do Komberku a protože cesta do Kůští je přece děsně nudná, odbočuji do kopce, objíždíc vrch Komberk. Nakonec jsem na něj vlastně vystoupal, jorší však bylo, že právě na vrcholku končila cesta a vracet se mi pranic nechtělo. Všem, co si zachovali rozum, to však doporučuji;D Jinak pojedou přes pole, tou dobou sklizené, a jakýmisi cestičkami, jejichž směr je úplnou záhadou. Obvykle nikam nevedou, takže pokud to jde, je lepší držet se směru, orientovat se podle pole a lesa a jet za nosem cesta necesta směr Chotíkov. Nakonec se přece něco objeví:)

Teď už slibuju, pojede se jen po cestě-po červené přes Chotíkov až na Krkavec a jednou z mnoha cest na Košutku-já to vzal kolem Obecního lomu, kde jsou moc pěkné terény. Pak jsem po CT 2151 dojel do města a sjezdem Kotíkovskou jsem se příbližil Lochotínskému parku a Kilometrovce, odkud už se jen stoupá na Bory přes Hvězdu asi nejlépe.

S těmito podzimními výlety už jsem ani moc nepočítal, takže 45 km pěkných. Průměrná rychlost 18,54 km/h...jak jsem se loudal přes pole.


Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Krkavec


Žádné komentáře:

Okomentovat