středa 26. dubna 2017

Quicktrip singltrek V Pytli

8. 4. 2017
29 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Vysoká

Bory-Doudlevce-Slovany-po NS Údolím Úslavy Koterov-Starý Plzenec-po žluté Merfánka, Na Pohodnicipo zelené V Pytli-singl Pytel-Švábiny-Rolnické náměstí-Částkova-Doudlevecká lávka-Bory


Letos jsem samá kratší vyjížďka, tentokrát to bylo na Pohodnici, opravdu jen taková rychlovka. Sotva jsem se vlastně dostal za město:D Už jsem asi vyčerpal svoji kreativitu, jak projet městem, takže přes Doudlevce kolem Homolky na Slovany a přes Světovar do Božkova. Pak kousek přes louky po NS Údolím Úslavy do Koterova. Z Koterova, ne snad naposled po pěkné polní cestě po levém břehu Úslavy do Plzence (hrozí tu asfaltování).

Ze Starého Plzence mě čekalo prudké a náročné kamenité stoupání po žluté pod Hůrku. A pak pokračovalo řádně podmáčenou pěšinou remízkem. Po zpevněné cestě lesem nakonec dojíždím na Merfánku, pod dálnicí musím po silnici  a hned za ní vpravo stále po žluté a zpět do mokrého lesa kolem Pohodnice. Všude krásný klídek a svěží jarní vzduch. Po delším sjezdu kousek před přístřeškem začíná nenápadná stezka-naprosto parádní singl V Pytli, ústící lávečkou přes Božkovský potok. Ještě pár metrů po suprové stezce a už se vracím stoupáním na Švábiny.

Nad střelnicí po polní pěšině projíždím do Lobez, vyšvihnu se do Částkovy ulice a pak sjíždím k Radbuze. Za Doudleveckou lávkou mě čeká poslední dnešnís toupání-na Bory. 500 m převýšení vlastně není málo na 29 km, ale celkově se nejedná o náročný výlet, jen je třeba vzít v úvahu, že se místy jede po úzkých kořenitých pěšinkách lesem. Průměrná rychlost 17,7 km/h odráží nějaké to focení, co probíhalo cestou.


Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Singltrek V Pytli

Žádné komentáře:

Okomentovat