úterý 17. července 2018

Bítouchov (MB)

12. 4. 2018
22 km
Obtížnost: Malá
Převýšení: 400 m
Terén: Náročnější singly, zpevněné cesty

MB - Michalovice - Debř - Josefův Důl - po červené Podhradí - Zvířetice - po modré Bítouchov - Hrdlořezy - Debř - po červené MB


Konečně došlo i na první letošní boleslavský bike. Vyjeli jsme ve třech směrem na Bítouchov. Vyrazili jsme po červené kolem Česany k vodárně, pak přes Michalovice, po žluté a znovu po červené pod tratí do Debře, přes Josefův Důl a ještě tak 3 km dál singlem nad řekou. Pár úseků je špatně sjízdných nebo velmi prudkých (dolu i nahoru), ale celkově pěkná stezka bez lidí.

Na úrovni Podhradí je malá lávka, ani neni zanesená v mapách, ale dá se použít. Dostali jsme se tak na druhý břeh Jizery a mohli začít stoupat kolem Zvířetic po modré do Bítouchova. Zde nás místní div nevzali za své a načepovali nám pivo.

Po občerstvení jsme se vydali do druhé půlky okruhu, a sice po zelené do Hrdlořez. jedná se o velkou polní cestu, po které to rychle utíká. Navíc vás pak čeká odměna v podobě dlouhého nefrekventovaného sjezdu po silnici do Debře. Bohužel s aktualizací Endomonda přišla pravidelná chyba v měření maximální rychlosti. Údajně asi 54 km/h, ale jsem si jistý, že to bylo minimálně 65... A děje se to opakovaně:/ Zpět jsme se vydali v podstatě stejně jako na začátku, po červené, tentokrát po proudu řeky, až na Staré město Mladé Boleslavi.

Tak díky, Adame a Maťo, pěkný rozpinkávací výlet, 22 km na účtě:)

 Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat