středa 19. září 2018

Starý Plzenec

13. 7. 2018
39 km
Náročnost: Malá
Převýšení: 400 m
Terén: Převážně asfalt


Plzeň-Bory – Valcha – Litice – Útušice – Štěnovice – Starý Plzenec – Letkov – V Pytli – Švábiny – Špitálský les – po NS Údolím Úslavy Lobzy – Slovany – Plzeň-Bory


Hned druhý den po návratu z dovolené mi chybělo kolo, tak jsme s bráchou vyrazili na kratší okruh kolem Plzně. Z Bor jsme vyjeli přes Borský park k přehradě, pěkným singlem po žluté, na Valchu, pak po silnici do Litic, vystoupat k dálnici, doprava do Útušic sjezdem a do Štěnovic je to pak co by kamenem dohodil.

Od Úhlavy jsme pak stoupali k Losiné, v půli cesty jsme ale odbočili vlevo do Černého lesa a pak po bývalé silnici pod Radyní do Starého Plzence. Do Letkova následuje dlouhé stoupání. Na kraji vsi, která je ze silnice sotva vidět, odbočujeme k Božkovskému potoku, podél něhož se vracíme přes polesí V Pytli na Švábiny. Přes Špitálský les jsme dojeli na Doubravku a já sám už pak pokračuji přes město-k Úslavě, pak po NS Údolím Úslavy ke střelnici v Lobzích a přes Slovany, kolem škoda parku zpět na Bory.

Terénem skutečně nenáročný výlet, převýšení nijak dramatické, ačkoliv po rovině to není. 39 km se tak dá jet vyšší průměrnou rychlostí, my konkrétně 20,75 km/h.


 
Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Žádné komentáře:

Okomentovat