úterý 7. srpna 2018

Losiná

29. 4. 2018
24 km
Náročnost: Malá
Převýšení: 400 m
Terén: lesní cesty

Plzeň-Bory – Slovany – Božkov – V Pytli – Letkov – U Zátiší – Tymákov – Sedlec – Starý PlzenecLosiná


Tenhle výlet je vlastně takovým rozježděním na následující den. Vydal jsem se do Losiné oklikou. Sjel jsem z Bor k Tyršovu mostu, vystoupal na Homolku a přes Světovar pokračoval do Božkova. Podél Božkovského potoka jsem dojel na kraj Letkova. Odtud jsem stoupal k rozcestí Zátiší špatně průjezdnými a lesními cestami, místy do prudkého kopce.

Ze Zátiší jsem pokračoval kus po zelené, ale abych se dostal na žlutou turistickou, cestu jsem si zkrátil neznačeným úsekem. Takto jsem dojel k fotovoltaické elektrárně. Podél dálnice jsem pokračoval sjezdem do Tymákova. Tymákov jsem projel skoro celý, až nahoru, odkud vede lesní cesta přes Sutici do Sedlce. V závěru hodně klesá a je poměrně rozbitá. Od Starého rybníku jsem dlouho stoupal po NS Staroplzenecká, až nad Starý Plzenec. Za městem jsem odbočil vpravo na červenou, ale hned jsem zas pokračoval vlevo stále do kopce, abych vyjel na křižovatce silnice, kde se sjíždí na Radyni. Z této křižovatky jsem projel lesem do Losiné.

Kdy by chtěl okruh zpět do Plzně, hezké by to bylo po Radyní zpět do Černic nebo pak z Losiné směrem na Štěnovice po CT 2126, cca 10 km na Bory.
Hezkých 24 km, terénem na plzeňské poměry spíše náročnějším, průměrná rychlost 20,07 km/h.

Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati 

Žádné komentáře:

Okomentovat