pondělí 12. září 2016

Vinec (Mladoboleslavsko)

17. 8. 2016
31  km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední
MB-Bezděčín-Nepřevázka-Strašnov-Podhrušov-Hrušov-Niměřice-Strenice-Řehnice-Vinec-po červené MB


Jeden z dalších popracovních výletů na vyvětrání hlavy. Sám se divim, ale ještě jsou tu cesty, které neznám, třeba jako cyklostezka z Bezděčína do Nepřevázky prostředkem pole. Musí se k ní jet po přivaděči na dálnici, ale jinak dobré:) Asi nejlepší je vzít to přes Saharu, já jel po cyklotrase podél letiště. Pak tedy ten přivaděč, lehce do kopečka do Nepřevázky a po vedlejší silničce do Strašnova, do kterého se docela stoupá. Na konci vsi odbočuji doprava do lesa. Dokonce je tu stále asfaltová silnice a pěkně se sjíždí, až pod dálnici. Asi 50 m se pak musí po hlavní silnici a opět odbočuji směrem k Jizeře. Projede se lesíkem a jedna z cest vás dovede po louce k lávce v Podhrušově.

Tím se dosáhlo minimální výšky a tak se do Hrušova poměrně prudce stoupá po panelové cestě. Pivaři na terásce na mě koukají v sedm večer jak na zjevení, ale to už jsem v polovině cesty. Po něčem mezi cestou a silnicí pokračuji přes koleje k trochu víc silnici. Stále rovně vede už jen polní cesta, následně "vyspravená" hrubým štěrkem, tady se moc dobře nejede. Křižuji tah na Mělník a pokračuji kolem prazvláštního hororového poloopuštěného statku Hájek do Strenic. Proklikatím se ještě celou obcí přes údolí a vyjíždím směrem do Krnska. Po dlouhé rovince však odbočuji do Řehnice, odkud už mam prozkoumanou lesní cestu skrz viadukt k Jizeře. Poslední úsek do Boleslavi dojíždím po červené turistické přes VInec a pěšinkou z nádraží k Česaně.

Příjemný výlet, škoda že jsem až teď zjistil, že jsem jel nedaleko "zbytků hradu" Malkov a zámku Krnsko. Jistě by stály za to...:D 31 km s průměrnou rychlostí 22,1 km/h, takže taková rychlovka.


Žádné komentáře:

Okomentovat