sobota 8. října 2016

Zámek Domousnice (MB)

20. 9. 2016
37 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Střední


MB-Štěpánka-Na Celně-Řepov-po žluté Kolomuty, Dolánky-po modré Kladěruby, Nová Telib, Lhotky, Domousnice-po zelené Čížovky-Petkovy-Dlouhá Lhota-po CT 8184 Matrovice, Březno, Kolomuty, Řepov, Štěpánka-MB


Hezké počasí mě přesvědčilo k výletu, jenže kam tady kolem za zajímavým cílem v dosahu jedné hodiny? Zkusíme zámek v Domousnici, ač je nepřístupný jako většina zámků v okolí.

Našel jsem v mapě cestu mezi Řepovem a silnicí na Jemníky, jedu tedy přes Štěpánku a po žluté skoro až k dálnici, pak mezi chatkami k silnici na Jemníky a v první zatáčce za dálnicí skutečně vede cesta do Řepova. Vracím se na žlutou, po níž jedu přes Kolomuty do Dolánek po zpevněné polní cestě. nejtěžší dnešní úsek mě čeká po modré z Dolánek do Kladěrub, máme tu jak lesní terén, tak intenzivní stoupání. Pak už se rychle a bez problémů dojede do Nové Telibi. Z nastoleného tempa není třeba ani nadále ubírat, cesta je slušně značená, až u Lhotky je vpravo na stromě schovaná značka. Když se o 100 m dl odbočuje do lesa, už je přede mnou poslední část k Domousnici přes kopec Křemenice. Nejde o nic drastického, z druhé strany se stoupá prudčeji. Zámek je až za vsí, ale není problém ho najít, vede kolem něj modrá turistická značka. Někdo tu bydlí, ale zazadu si ho lze prohlédnout přes hradbu:)

Na cestu zpátky se vydávám po zelené přes Čížovky. Značená je čárkovaně, ale jde o slušnou cestu. Značení je staré, ale stejně není kam sjet. V Petkovech najíždím na silnici a přes spojenou vesnici (opravdu hodně) Dlouhá Lhota pokračuji bohužel už klasicky na Boleslav, zde není jiná možnost totiž. Po CT 8184 tedy míjím matrovické rybníky, projíždím Březno, Kolomuty i Řepov, načež zbývá projet za Olympií opět do Štěpánky a vrátit se do centra Boleslavi.

Zas za vydatného šera doma...Výlet při průměrné rychlosti 22,28 km/h náročnější, jinak docela malé převýšení a pěkné cesty, kde nejezdí auta.

Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati



Zámek Domousnice (nepřístupný)

Žádné komentáře:

Okomentovat