středa 22. října 2014

Radčická runda (Rund um Radčice)

11. 10. 2014
59 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Střední

Plzeň-po NS Údolím Mže Radčice-Chotíkov-po červené Pod Krkavcem-Ledce-po zelené Kokořov-Všeruby-Nekmíř-Doubrava-po zelené Krašovice-Trnová-Žilov-Ledce-po zelené Krkavec-po modré Chotíkov-Radčice


Po ranním šestikilometrovém Běhu Borským parkem jsme se s Danem ještě rozhodli účastnit se ještě cyklozávodu Radčická runda. Start jsme ovšem stihli tak tak a dopředu jsme tušili, že za vítězstvím se hnát nebudeme, takže jsme nakonec jeli bez registrace.

Dobrodružství začalo vlastně ještě před startem. Sraz jsme měli u Plazy, moc jsme nestíhali a tak jsme jeli po silnici (blbej nápad). Jenže jsme jaksi nevěděli, kde se startuje. Místní rovněž netušili, ale že prej to máme zkusit směrem na Čumperku a pak nás to stočí...no jasně! Že nás to nenapadlo!:D No objeli jsme celé Radčice lesem a polem a nakonec dorazili na start u hřiště.

Vyjíždělo se z kopce a pokračovalo se volným tempem v pelotonu do polí směrem do Chotíkova. Postupně roztrhávat se to začlo až při sjezdu a následném stoupání pod Krkavec. My jsme se drželi tak ve druhé skupince. Do Ledec jsme dojeli po zelené a pokračovali po ní až do Kokořova krom poslední úseku polem, jenž jsme objeli menší oklikou po cestě. Do Všerub jsme se pak táhli proti větru po silnici, nic příjemného. Ve Všerubech už víceméně osamoceni jsme odbočili po bývalé zelené kolem školy nahoru přes obchvat a do Nekmíře. Zrovna nedávno jsem jel podobný okruh, takže mi mnohé úseky byly důvěrně známé.

Z Nekmíře se dost stoupalo na Doubravu. Co jsme si nastoupali, to jsme záhy sjeli při sjezdu po zelené do Krašovic. Z Krašovic se jelo opět po silnici do Trnové. A znovu do kopce! Už se nám moc nechtělo a v polích před Žilovem jsme viděli jen v dáli před námi pár závodníků. Cesta nám evidentně utíkala líp než jim, jelikož ve stoupání za Žilovem jsme jim byli v patách a já nakonec těch několik minut náskoku rychle stáhnul. Ve sjezdu do Ledec už jsem se pěkně vez za nimi. Dan nás dojel ve stoupání po zelené z Ledec. V tu chvíli bylo velice motivující předjíždět ty, co vytuhli:P Po zelené jsme vyjeli až na Krkavec, což je jednoznačně nejtěžší část trasy a na špičce se tu asi rozhodovalo o vítězi. Většina tu však nejspíš šla pěšky, protože bylo mokro a hodně to klouzalo.

Sjezd do Chotíkova byl veden po modré a poslední kilometry vedly stejně jako na začátku. Takže jsme museli ještě přes jedno stoupání, ale to je poměrně krátké. Výsledek těžko odhadovat, kompletní výsledky neexistují, ale dojeli jsme v pohodovym tempu půl hodiny za nejlepšími. S průměrnou rychlostí 20,1 km/h. Celková délka závodu je jeden maraton. Průměrná se týká i cesty zpátky na Bory podél Mže, kolem Techmanie a přes Hvězdu, tedy celkových 58,85 km .

Únava tento den velmi solidní, ale stálo to za to. A i když bylo zataženo celý den, bylo na říjen velmi teplo, takže dobré podmínky, skvělý zážitek:)


http://app.endomondo.com/workouts/474394122/20482649

Žádné komentáře:

Okomentovat