sobota 25. července 2015

Bolevecký rybník

20. 7. 2015
33 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední

Tyršův most-po žluté Čechurov,Černice-Starý Plzenec-Koterov-po NS Údolím Úslavy Božkov, Lobzy-Masarykův most-Bolevecký rybník-po NS Údolím Berounky Štruncovy sady-po NS Údolím Radbuzy zimní stadion-Bory


Tak jo, klidným pondělním odpolednem se projedem na jedno do Pointu na Bolevák:) Dali jsme si sraz s Barčou v Plzenci, takže (pro změnu) vyrážím přes Tyršův most po žluté do Čechurova, k Olympii a před kruhovým objezdem se špuntem do lesa. Dále už se nedržíme žluté, pokračujeme po menší cestě doleva. Držíme směr a vyjede se na silnici před Plzencem. Kdo chce, sjede po silnici, já si ještě vyjel první odbočkou prudce vpravo a nad Plzencem jednou větší cestou zpět vlevo těsně pod Andrejškami. Kolem úzkorozchodné dráhy novou výstavbou jsem dojel na Radyňskou ulici a sjel na náměstí.

Dál jsme pokračovali společně známou polní cestou po levém břehu Úslavy, vyhoupli se do Koterova a pak jedním z mnoha krásných plzeňských nábřeží po NS Údolím Úslavy přes Božkov, kde stojí za zastavení moc pěkný sportovní areál na ostrově. Podél řeky jsme projeli pohodově k Rokycanské a pokračovali jsme po Jateční, kde je povětšinou pěkná cyklostezka. Před Bolevákem je třeba jen překonat známý trn v patě, úzký podjezd s frekventovanou křižovatkou a už za parkovištěm odbočujeme přímo k rybníku, po jehož břehu dojíždíme k občerstvení na pláži.

Zpět se vydáváme s novou energií v nohách po NS Údolím Berounky do Štruncových sadů. Anglické nábřeží jsme přejeli po silnici a dál už opět zcela bez starostí po NS Údolím Radbuzy až k Papírenské lávce, odkud krátce stoupáme k zimnímu stadionu a za nemocnicí dojíždíme na Bory.

Trasa využívá pěkná plzeňská nábřeží, bez náročných pasáží a s minimálními úseky po silnici:) Průměrná rychlost 16,2 km/h a celkem 33 km.


Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Tempo, tempo

Žádné komentáře:

Okomentovat