čtvrtek 20. dubna 2017

Quicktrip PR Petrovka

25. 3. 2017
38 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední

Bory-Na Hvězdě-po NS Údolím Mže Radčice-Kyjovský les-Malesická skála-po žluté Chotíkov-po CT 2151 PR Petrovka-Šídlovský rybník-po CT 35 Kolomazná pec-po místní zelené Kamenný rybník-Pupek-Bílá Hora-sv. Jiří-Újezd-Švábiny-Božkov-Slovany-Doudlevce-Bory


Snad po měsíci jsem vyrazil na výlet, stále spíš kratší kolem Plzně. Nasměroval jsem to k Malesické skále, takže jsem z Bor sjel přes Hvězdu kolem Techmanie k autobusovému nádraží, kde už začíná NS Údolím Mže. Na některých úsecích oproti loňsku přibyl asfalt, což je škoda, ale zase už se tu staví nová lávka k ZOO a na tu se těšim.

V Radčicích se vydávám po zelené, kde se loni postavila nesmyslná dálnice lesem, ale bál jsem se, že to bude ještě horší. Prudkým stoupáním po hladkém asfaltu místo parádní lesní cesty se projede Kyjovským lesem. Chtěl jsem projet podél Chotíkovského potoka do Chotíkova, ale po opakovaných pokusech můžu zodpovědně říct, že to není možné po cestě. Takže jsem jel klasicky po žluté.

Vyjel jsem nad Chotíkov kolem Štuperku a připojil se k CT 2151, kolem přírodní rezervace Petrovka vedl hezký singl, tak jsem ho zkusil a udělal jsem dobře, lidí bylo málo a jelo se parádně, jen poněkud více přes kořeny. Jednou z mnoha cestiček jsem projel podél Boleveckého potoka až k Šídlovskému rybníku-tam už lidi byli, tam jsou schopný ze sídliště dojít těch 200m. Tak jsem jim uniknul po CT 35 ke Kolomazné peci a zpět po místní zelené oklikou ke Kamennému rybníku, po (nově vyasfaltované) kolem rybníku Vydymáček rovně prudce do kopce k vršku Pupek. Tam se cesta stáčí vpravo a pak vede dlouho rovně, přes silnici na Zruč, až k NS F. Malocha. Projel jsem tedy po Bílou Horu a zamířil ke sv. Jiří. Odtud mě zas čekalo stoupání kolem stavby Ejpovického železničního tunelu do Újezdu. Dále pak stále do kopce přes pole k Ústřednímu hřbitovu a na vyhlídku na Švábiny. Sjezd do Božkova, jak víme, je parádní a kolem střelnice se dá přišlápnout na 70 km/h.

Závěrem je třeba si vyšlápnout kopeček za podchodem ve Sládkově ulici, projet na "Miladu" a pak na Bory přes Radbuzu a třeba Samaritskou nahoru. Pěkných 38 km průměrnou rychlostí 19,2 km/h. To jsem ztratil tam kolem Chotíkovského potoka...

 Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati
Vyhlídka Švábiny

Žádné komentáře:

Okomentovat