pátek 12. ledna 2018

Plzeň - Dobřany

14. 10. 2017
38 km
Obtížnost: Malá
Převýšení: 400 m
Terén: Silnice a zpevněné cesty

Plzeň Bory-Výsluní-Litice-Šlovice-Dobřany-Vstiš-Vodní Újezd-Červený Újezd-po CT 2271 Líně, Nová Ves-Valcha-po žluté Borský park-Bory

Pomalu už se stalo zvykem, že po Běhu Borským parkem si jdu ještě zajezdit na kole. No a tentokrát bylo ještě tak krásně, že nešlo odolat.

Šlo mi vlastně o to, zkusit projet mezi Šlovicemi a Šlovickým vrchem přes Březový vrch nějakou pěknou cestou. Můžu asi prozradit rovnou, že se nezdařilo. Takže jsem z Bor vyrazil přes Slunečnou lávku na Výsluní, k hrdé PLZNI u přivaděče od Klatov a pak právě podél přivaděče do Litic. Ty jsem vlastně objel. Podle starší mapy existovala menší cesta od lomu do Šlovic, ale ani ta, jak se ukázalo, není současností.

Takže i do Šlovic po silnici přes dálnici. S výjimkou slepé cesty na Březový vrch tak i nadále pokračuji v této silniční etapě do Dobřan. Z Dobřan pak do Vstiše a až odtud přes louky do Vodního Újezdu. Z Újezdu stoupám po betonce k letišti, jehož areálem projíždím a pokračuji sjezdem do Červeného Újezdu. Odtud pak jedu po CT 2271 do Líní po dobré polní cestě. Z Líní k Nové Vsi už se jede zas po asfaltce. K dálnici je to kousek po CT 2259 a pak už lesem na Valchu. Z Valchy jedu pěknou pěšinou (když neni vycházková doba) kolem přehrady po žluté, přes Borský park až na Bory.

Celkem 38 km, žádné drama, pohodový krátký výlet bez větších kopců, průměrná rychlost 20,54 km/h.



Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati 
 
Plzeň!



Žádné komentáře:

Okomentovat