středa 5. června 2019

PP Chlum (Mladoboleslavsko)

21. 5. 2019
32 km
Náročnost: Střední
Převýšení: 450 m
Terén: Lesní cesty

Mladá Boleslav - Štěpánka - po modré PP Chlum, Boží voda, Holé Vrchy, Dolánky - Nová Telib - Matrovice - Sukorady - Husí Lhota - Dolní Stakory - Chaloupky - Kosmonosy - Mladá Boleslav


V pracovním týdnu přerušeném květnovým svátkem jsem využil jeden volný podvečer k projížďce. Tak si projedu Chlum, jedu tedy přes Štěpánku a pokračuji stoupáním na Karlův vrch po modré a dalšími výjezdy lesem stále v oblasti přírodního parku. Ke studánce Boží voda se pak už sjíždí. Nepříjemný výšvih zbývá před Holými Vrchy a pak se dlouho sjíždí do Dolánek. Nová Telib je oproti nim na kopci, takže přes Kladěruby se táhne stoupání. Ale je příjemnější než po turistické trase, logicky, jedu po asfaltu.

Z Nové Telibi bych rád po větší lesní cestě na sever k rybníku Vražda. Na mapě to vypadá jednoduše, ale netrefil jsem. Tak jsem se prodíral lesem chvíli, ale dojel jsem až na křižovatku se silnicí na Domousnici. Hned zas odbočuji vlevo, na sever, k Matrovicím. Na konci hráze matrovického rybníka pro změnu odbočuji vlevo kolem domku na cestu, která mě dovádí přes chatovou osadu do Sukorad. Do Husí Lhoty vím, že nemusím po silnici, jedu do polí směrem k polygonu a přijíždím do Lhoty od východu. A za vesnicí sjíždím k samotě po asfaltce a poté po cestě do Dolních Stakor. Opět musím projet celou vsí a pak po bídné cestě do Chaloupek, pak už po polní cestě bohužel k dálničnímu sjezdu, kde musím překonat životu nebezpečný most přes dálnici a čtyřproudou silnici k prvnímu kruhovému objezdu. Poté zbývá cesta kolem areálu Škody po Průmyslové ulici a třídě V. Klementa.

Celkem 32,3 km, skoro celé mimo asfalt, jen lesní a polní cesty, průměr 19 km/h.

 
Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Architektůra Mladá Boleslav


Žádné komentáře:

Okomentovat