neděle 9. března 2014

Kopec Kotel, zámek Kozel

9. 3. 2014
57 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Střední

Slovany-Lobzy-Švabiny-Kyšice-Klabava-Rokycany-Kamenný Újezd-Kotel (575m.n.m.)-Raková-po žluté Nestlivský rybník-po zelené Kozel-Šťáhlavy-Sedlec-po zelené Starý Plzenec-Koterov-Homolka-Bory


Další letní březnovej den plnej sluníčka jako stvořenej pro cyklovýlet. Pořád mi to nedá a když vidim v kalendáři 9.3., nechce se mi vyrážet nalehko, ale letos je teda na extrémně vysoký teploty spolehnutí. Docela bez skrupulí bylo na kraťasy a krátkej rukáv. Kupředu mě hnal smluvenej sraz ve dvě na Kozlu na pívec, takže jsem jel zase pěkně v tempu.

Z Bor jsem se proplet přes lávku u Škoda ETZ a vystoupal k bazénu, dál pak na Lobzy a v esíčku za řekou doprava do kopce na Švabiny. Tam se slunce opíralo do svahu, to jsem měl vážně pocit, že je květen. Lesem kousek po zelený a pak podjezdem pod přivaďečem jsem se dostal na Červenej Hrádek a pokračoval doprava do Kyšic. K Ejpovickýmu jezírku se pak sjíždí jedna radost a vlastně až do Rokycany se jede hezky. Tam, jak jsem čekal, jsem nemoh natrefit na tu správnou ulici, kudy vede červená turistická. Po ní jsem se chtěl dostat na kopec Žďár. No bloudil jsem, až mi to otrávilo a zas jsem jel někam do pryč (na Pavlovsko). Potřeboval jsem doleva a tak jsem na zelený odbočil a najednou zjistil, že tam už to znam. A že na Žďáru už jsem byl a znova tam nechci, nu což, otočil jsem to a sjel jsem zpátky, promotal se Kamennym Újezdem a stoupal ke Kotli, mému novému cíli, jel jsem lesníma cestama až na jednu silniční serpentýnu. Nečekaně jsem i trefil cestičku k vrcholu kopce (575 m.n.m.), byla prudká jak hovado, no podobný jako včera od Hracholusek, ale aspoň tam byla. Už už jsem velebil jinak proklínané těžaře, že díky nim vyjedu až nahoru, ale ukázalo se, že se na kopci staví rozhledna! Takže z jedný strany jsem se prodíral roštím a z druhý moh sjíždět po kamenitý cestě pro náklaďáky. To já mam ale radši přes kořeny, tak jsem to vzal trochu jinudy, tak od oka, na mapu nemá cenu moc koukat, páč se z ní nic nevykouká a v lese je spousta pěšinek, který akorát matou orientaci. Nakonec stejně vyjedete u pole a vydáte se tim svym směrem, já na Rakovou. Odtamtud už se jede na Kozel dobře, po žlutý a od Neslivskýho rybníka pořád po asfaltu až nad zámek, značeno dobře, pořád se to stáčí doprava. Na Kozlu jsme se kochali krajinou z vyhlídky a pak to zapili Pardálem, abysme načerpali síly na cestu zpět. To jsme se vydali přes Sedlec na zelenou turistickou po louce na pravym břehu Úslavy a pak loukou pod dálnicí do Koterova. Dál klasicky přehoupnout na Bručnou a ke Škoda parku a opět nahoru na Bory.

Den jak z pohlednice, výlet se opět vydařil a moje nohy už objevily část ze svý zašlý slávy, takže nevytuhnuly po 30 km:) Celkem tedy 57 km průměrnou rychlostí 20,02 km/h.


http://app.endomondo.com/workouts/487289132/20482649

Výhled z kopce Kotel na Veselou
Vrchol Kotle
Kozel

Žádné komentáře:

Okomentovat