pátek 24. dubna 2020

Kostel sv. Mikuláše, Vinec (Mladoboleslavsko)

19. 3. 2020
24 km
Náročnost: Malá
Převýšení: 350 m
Terén: Lesní cesty (místy technické), asfalt


Mladá Boleslav - po červené Michalovice, Debř - Zadní Důl - Bukovno - po CT 8157 Vinec-u hřbitova - Vinec (kostel sv. Mikuláše) - po červené Mladá Boleslav


Tak je tu první vyjížďka kolem Boleslavi. Ještě ty dny nejsou nejdelší, čas se bude posouvat až příští týden, takže to nebude žádná závratná vzdálenost. Jedu se ale mrknout do Vince na kostelík, který je lokální dominantou údolí Jizery. Mám také nové brzdy a šaltry na kole, tak to jedu vyzkoušet.

Vyrážím ze Staroměstského náměstí k Česaně, odtud pak podél trati po červené turistické značce do Debře. Zde jsem našel na mapě jakousi cestu podél silnice na Českou Lípu. Bohužel není zcela průjezdná v místech pod golfovým hřištěm, ale znovu se na ni vracím a jedu strání, podjíždím silniční most přes údolí a vracím se na "hlavní" ulici. Po CT 8157 jedu nicméně jen na konec Zadního Dolu, kde odbočuji do prudkého kopce takovým úvozem, který vede do Bukovna. Chtěl jsem ještě prozkoumat okolí, tak jsem na kraji vsi u rybníčku odbočil prudce vpravo na CT 8157, sjel označený nebezpečný úsek a na kraji louky strhnul směr zpět o 100°, kudy vede cesta ke střelnici a vodárně. Projíždím prázdným areálem a stoupám zpět na druhý konec Bukovna.

Dále pokračuji nefrekventovanou asfaltkou opět po CT 8157 až ke hřbitovu před Vincem. Z nějakého důvodu zde CT odbočuje do Rokytovce, ale já mířím přímo do Vince, za kostelem sv. Mikuláše. Je to moc pěkné místo s výhledem na Jizeru a její údolí. Odtud už se ale vracím do Boleslavi, a sice po červené po pravém břehu proti proudu řeky.

Celkem 24 km, průměrná rychlost jen 16,5 km/h a zhruba 350 nastoupaných metrů.

Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Kostel sv. Mikuláše, Vinec

Kostel sv. Mikuláše, Vinec


Žádné komentáře:

Okomentovat