pondělí 20. dubna 2015

Lávka odvahy v Bukovci, Pivní běh

19. 4. 2015
81 km

Obtížnost: Velká
Technická náročnost: Malá

Škoda park-po NS Údolím Berounky Bolevecký ryb.-po žluté Kamenný ryb.-Orlík-po modré Záluží-Dubský mlýn-Ledce-po zelené Silnice u Příšova-Žilov-Trnová-U Mezníku-po červené Horní Bříza-po místní zelené Břízský mlýn-Česká Bříza-Zruč-po žluté Bílá Hora-papírna Bukovec-Újezd-Červený Hrádek-po CT 3 Kyšice-Tymákov-po CT 2124 a žluté Starý Plzenec-Pod Výrovnou-Andrejšky-Losiná-Černý les-Černice-Tyršův most-Bory


Začal jsem pivem na počest běžců Pivního běhu. Nakonec to bylo trochu víc kousků, páč se pěkně sedělo na jarním sluníčku, ale záhy jsem vyrazil na výlet. Vzal jsem to podél řeky přes centrum Plzně kolem Štruncáku po NS Údolím Berounky k Boleváku, kde samozřejmě přes davy nebylo k hnutí. Promotal jsem se mezi lidmi a kolem Kameňáku už přestalo být přelidněno, tak se jelo pěkně po lesní cestě přímo pod elektrickým vedením k Orlíku a pak prudkým sjezdem po modré do Záluží.

Kousek směrem na Ledce jsem musel po silnici, ale poslední úsek jsem vzal loukou kolem Dubského mlýna. Za Ledcemi jsem stoupal polní cestou po zelené. Záhy jsem z ní však odbočil, abych pokračoval ve směru na Žilov. Za vsí jsem pokračoval mírně vpravo opět rychlou polňačkou do Trnové. Z Trnové jsem hledal neznačenou nábližku k zelené turistické, abych nemusel do Krašovic. To se povedlo, ale cesta lesem byla patrná možná jen díky zjevně nedávné těžbě dřeva. A k tomu se přidalo citelné stoupání, takže se nejelo úplně zlehka. Jednalo se ale o prá stovek metrů, pak už jsem pokračoval po štěrkové cestě po zelené k Mezníku a dále po červené kolem lomu do Horní Břízy, kterou jsem projel směrem na Oboru, přes hlavní silnici, až k viaduktu, kde jsem odbočil vpravo po místní zelené, která mě spolehlivě dovedla houpavým terénem k Břízskému mlýnu.

Z České Břízy jsem to vzal polem k zemědělskému družstvu ve Zruči. Prolez jsem plot, psy naštěstí nemají, tak dobrý. Projel jsem Sencem až na rozcestí Pod Vysokou, kde jsem se napojil na žlutou značku. Z Bílé Hory jsem sjel k pochybné lávce u papírny Bukovec-nemá konec, leze se na ní po žebříku a jenom čekáte, kdy s váma spadne. Vystoupal jsem si pod Chlum, skoro k Jiřímu, ale rozhod jsem se ještě navštívit Barču v Losiný, tak jsem to stočil do Újezdu kolem budoucího ústí železničního tunelu pod Chlumem. Z Újezdu se dá jet ulicí Na Háji do Hrádku, odkud zas po CT 3 do Kyšic.

Raději jsem zvolil stoupání na Pohodnici, než abych jel do Tymákova po silnici. Ta mě čekala asi kilometrový úsek za Tymákovem směrem na Sedlec, než jsem odbočil ke Starému Plzenci. Jak jsem si do Plzence sjel, tak jsem si zas všechno vystoupal na rozcestí Pod Výrovnou u lomu pod Radyní. Do Losiné jsem pak jel "vrstevnicově" kolem Radyně po severozápadní straně kolem Andrejšek. Celou dobu pěkná lesní cesta. A hlavně jsem se vyhnul stoupání na silnici, které vyloženě nesnášim.

V Losiné jsem v rychlosti doplnil tekutiny a v půl osmé večer se vydal do Plzně klasikou přes Černý les a Černice po CT 2126 a 3, přes Tyršův most, na Bory.

Hodilo to 81 km, to jsem docela koukal. Nějak jsem byl dneska ve formě. Jelo se krásně, všechno parádní lesní a polní cesty, až na úsek za Trnovou, který lze jednoduše objet. A průměrná rychlost 20,9 km/h. A úplné jasno, ale příjemně svěží vzduch, co víc si přát...

http://app.endomondo.com/workouts/506350154/20482649

Tak se jezdí na Pivní běh
 

Je to romantika to kolo

Lávka u papírny Bukovec

Lávka u papírny Bukovec

Žádné komentáře:

Okomentovat