sobota 27. června 2015

Dobřany, Modrá Hvězda, jez Litice

3. 6. 2015
28 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední

Bory-po žluté Valcha-po zelené Nová Ves, Dobřany-Wartův mlýn-Měsíční stráň-Litice-Tyršův sad-Škoda park


Už je tomu nějaký ten pátek, co jsme byli na Hospodářích V Modré Hvězdě v Dobřanech. A tak jedno letní odpoledne padlo rozhodnutí a vyrazili jsme ve čtyřech ve vlastních stopách na Hospodáře VOL. II.

Cesta je jednoduchá a příjemná, mimo silnice. Vyjeli jsme od konečné tramvaje 4 po žluté kolem přehrady České údolí na Valchu, poté jsme odbočili do lesů po zelené. Jede se poměrně slušnou lesní cestou až k dálnici. Kousek do Nové Vsi jsme dojeli po CT 2259. Pak už jsme se opět drželi zelené, až do Dobřan. Místy je cesta trochu technicky náročnější, o žádné drama se však nejedná. K Radbuze se pak sjíždí, silnici jsme jen překřižovali na začátku parku Martinská stěna. Už jen lávka přes řeku a jsme tam...

Žízeň jsme zahnali úspěšně a už se začal rýsovat plán na jez v Liticích. Nejprve jsme se však vrátili po zelené za řeku a po levém břehu lukami dojeli k Wartovu mlýnu. Nyní už po pravém břehu jsme projeli CHatovou osadu Měsíční stráň, minuli Lhotu a vystoupali do Litic. Kdo nechce zpestření, jede klasicky po silnici, my to poslali k jezu. Tak trochu přes strž a přes skalku, ale celí, jsme se dostali tedy až k řece a tentokrát bez utopených kol přebrodili na druhou stranu, ke hřišti.

Přes lávku, kousek po NS Údolím Radbuzy, jsme dojeli k Tyršovu sadu a přes Borský park se vydali ještě do Škoda parku na hru beach volejbalu:)

Celkem 28 km v parném dnu v úplném klídku s průměrnou rychlostí 14,7 km/h. Po silnici se jedou jen velmi krátké úseky, takže o starost míň:)


Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Jez Litice




Žádné komentáře:

Okomentovat