čtvrtek 7. dubna 2016

Bolevecký rybník, Lobezský park

3. 4. 2016
38 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Nízká
 
Losiná-nad chatami k Andrejškám-Starý Plzenec-po louce Koterov-po NS Údolím Úslavy Božkov, Lobezský park, Lopatárna-Masarykův most-Bolevecký rybník-zpět do Koterova stejně-Černice-po žluté Městský les-nad chatami Losiná


Třetí duben a máme tu první jarní víkend-ten zaručeně vytáhne ven i největší pecivály. Tím nemyslím nás s Barčou, ale davy ostatních, kteří jinak celé léto nevytáhnou paty z domu. Jak jinak si vysvětlit Bolevák narvaný k prasknutí-právě tam jsme totiž zamířili na projížďku.

Vyrážíme z Losiné tou nejpříjemnější cestou do Plzence. Stoupat se musí, ale celkem mírně. Netrvá dlouho, míjíme lokální maximum u chatek pod Radyní a klesáme až k Úslavě v Plzenci. Loukou do Koterova jedeme téměř průvodem, ač jindy se tam venčí tak jeden psík. V Koterově jsme co by dup a do Božkova pokračujeme po pěkné NS Údolím Úslavy. Projíždíme sportovní areál (po mostku radši po jednom, prý nejsem zrovna nejlehčí a nosnost je jen 16t). Nadále se necháváme vést NS a sice kolem střelnice po Lobzy, kolem nového Lobezského parku, přes Rokycanskou a stále po krásném nábřeží kolem Lopatárny.

Přes Masarykův most už proklouzneme k Boleveckému rybníku. Trpělivě se promotáváme až k Pointu, kde je půlka Plzně. Dáváme pivo ve vedlejším občerstvení bez fronty a spokojeně se vyhříváme. Čas u pivka utíká a tak musíme zpět. Městem projíždíme stejnou cestou, až v Koterově se vydáváme k Černicím. U (třetího) kruháče na Starý Plzenec vjíždíme do lesa a stoupáme po žluté na rozcestí Městský les. Odtud míříme přes dva krátké výšvihy opět nad Losinou.

Ideální den po začátek sezony, hned se člověk těší na další výlet (jako bez ironie) :) Tentokrát pěkných 38 km a nějaká ta vychlazená desítka navrch. Výlet je zvlášť pěkný pro svou trasu mimo silnice, přesto de facto ve městě-se spoustou příležitostí k zastavení či občerstvení.


 Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati


Blížíme se k cíli, tak už je úsměv na rtech;D


Žádné komentáře:

Okomentovat