úterý 26. dubna 2016

Brejlov (Mladoboleslavsko)

21. 4. 2016
20 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Vysoká

MB-Kosmonosy-po CT 8153 hájovna-po žluté Brejlov-po modré motorest Avion-po CT 8155 Studénka-po CT 8153 H. Stakory, Kosmonosy-MB


Přestože je relativně chladný dubnový čtvrtek, vyrážím na kolo se dvěma kolegy. Oba mají fungl nový full, tak jsem zvědav, co nás čeká.

Jedeme přes celou Boleslav do Kosmonos, kde odbočujeme na silnici do Horních Stakor. Za dálnicí se vydáváme do offroadu po žluté. Čeká nás stoupání terénem na Brejlov. Žlutou opouštíme jen krátce v závěrečném padáčku, objíždím úsek po lehce lepší cestě. Pěkně jsme se zahřáli, ale to už jsme na nejvyšším bodě výletu ( 349 m. n. m.). Odtud se sjíždí po lesní cestě se zkratkou po prudké pěšince. Došlo i na lehčí kotrmelec, ale vše dopadlo (snad) bez následků. U zámečku se dostávám na asfalt, na chvíli se ukazuje motorest Avion u dálnice, my ale sjíždíme k silnici od Bakova (CT 8155) a pokračujeme přes Studénku zpět do Horních Stakor (CT 8153). Odtud jezdím po frekventované silnici velmi nerad, bohužel příliš jiných možností neexistuje a tak bojujeme s kopcem i větrem, než se dostaneme do města. Martinovi už krapet těžknou nohy, tak jsme udělali dobře, že jsme to dnes nepřepálili.

Kratší dvacetikilometrový výlet s technickým úsekem kolem Baby umí potěšit takhle na vyvětrání po práci:)



Žádné komentáře:

Okomentovat