úterý 24. května 2016

Sulkov

9. 5. 2016
22 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední


Bory-Borská pole-Průmyslová zóna Valcha-Lesov-U Fulínů-Vejprnice-U Brůdku-Slovanské údolí-nám. Emila Škody-Techmania-Na Hvězdě-Bory


I když jedu jen na hodinku a půl na vzduch, dá se najít zajímavý okruh, to mam na Plzni rád. Vydal jsem se přes areál ZČU a psího útulku na Borských polích k Valše přímo za nosem. Z dříve klidného polesí nyní ukrajuje například schovaná nechutnost v podobě "průmyslového parku Valcha", rozuměj parkoviště pro stovky tahačů-proč kvůli tomu nevykácet půl lesa. Tím se i omezily cesty na Valchu. Naštěstí je jich tam tolik, že vždy existuje nějaká alternativa. Přijíždím tedy ke žluté turistické a pár metrů se jí držím, než pokračuji k Lesovu. Zde se zas kácelo pár let zpátky kvůli nové cestě, jejíž význam je přinejmenším pochybný. Od Lesova špatná lesní cesta svádí k bezejmenným rybníkům, ale ne zrovna přímo. Kolem této oázy klidu se projede ke sjezdu na dálnici, podjede se domažlická výpadovka a hned za ní se stoupá vpravo směrem na Vejprnice. Je tam snad nějaký náznak místní turistické trasy, ale té se nedržím a jedu po zhoršující se cestě až k průmyslové zóně u Vejprnic (je to šílené, tady kolem Nýřan se cestuje od průmyslové zóny k průmyslové zóně). Nicméně právě tady se kolem bioplynové stanice vydávám k Nové Hospodě a kupodivu nekončím uprostřed pole. Jen poslední úsek cesty je špatný, ale prochozený. Křižuji CT 2258, pár metrů jedu po modré na Novou a odbočuji prví slušnější cestou vlevo. Lepší by bylo si ještě jednu "álej" počkat, takže trochu zmateně pojíždím lesem. Ale není kam zbloudit-na jedné straně město, na druhé trať, takže bez obtíží dojíždím k viaduktu U Brůdku.

Do Plzně se vracím pěšinkou podél silnice, Slovanským údolím a poté kolem areálu Škody, Techmanie a přes Hvězdu na Bory. Upřímně, terén poměrně náročný, ale není problém vybrat často paralelně vedoucí asfaltky pro pohodlné cestování. Já volím kořeny:) Celkem pouhých 22 km, takže něco přes hodinku jízdy.


Techmania

Žádné komentáře:

Okomentovat