středa 4. května 2016

Quicktrip Štěnovický lom a Radyně

29. 4. 2016
28 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Vysoká

Hradiště-Radobyčice-po červené Valík, Štěnovický lom-Štěnovický Borek-Losiná-po červené rozcestí pod Radyní-Radyně-po žluté Černice, Vokounova lávka-Škoda park-Bory


Duben byl poměrně chladný a deštivý. To však neplatí v jeho předposlední den a tak i po sedmé večer sedám na kolo a vyrážím na projížďku. Do tmy se nedostanu nikam daleko, takže volím jako cíl nedaleký Štěnovický lom. Prohnal jsem se tedy přes Tyršův most, odbočuji po NS Údolím Radbuzy k Vokounově lávce, načež hned za ní před stoupáním odbočuji na pěšinku do Hradiště. Zde po NS Údolím Úhlavy pokračuji do Radobyčic a po červené stoupám na Valík. Vše si velmi poctivě zas sjedu až k řece ve Štěnovicích. A to už mě čeká stoupání dne-nejprve prudce po asfaltu právě ke Štěnovickému lomu (ač je celkem chladno, nebyl jsem daleko od koupačky) a poté lesní cestou až nad Štěnovický Borek. Do Losiné chci sjet spíše od Nebílovského Borku, tak jedu podél pole, dokud je tam cesta. Bohužel nevedla tak daleko, jak bych potřeboval a lopotil jsem se poté kančí stezkou lesem jen proto, abych vyjel na kraji Losiné, což je možné i mnohem pohodovější, kratší a mně známou trasou kolem chat. No nic, tak příště se najde třeba něco lepšího... Losinou projíždím pod lesem a pokračuji po červené. Nakonec jsem se rozhodl pro rychlý výstup na Radyni. Nejlepší je po červené dojet na silničku a po té pohodlně vystoupat. Já na kraji lesa pokračoval rovně neustále se zužující cestou, která mi sice o něco zkrátila kopec, ale zrovna dobře se po ní nejede.

Na Radyni jsem stanul snad ve čtvrt na devět, takže není čas na rozjímání. Ale na výstup na skálu pod Radyní ano!:D Pro tu fotku západu, kdo by to neudělal. Pak už sjíždím velmi rozbitou cestou po žluté. Nejezdí se mi po ní dobře, tak raději sjíždím ke střelnici u Štěnovické cesty z Plzence a pak pěknou lesní cestou převážně sjíždím k Olympii. Až k Vokounově lávce mě žlutá dovede skrz Černice a Čechurov. Aby byla změna, konec dojíždím kolem Škoda parku a stoupám k Alce.

Nasadil jsem celkem vražedné tempo a udržel jsem ho díky blížící se tmě. Průměrná rychlost přes 20 km/h v takovém terénu je slušný výsledek, i když "jen" 27 km.


Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Radyně
Západ slunce z Radyně

Štěnovický lom

Žádné komentáře:

Okomentovat