úterý 23. července 2013

Vysoká

20. 7. 2013
40 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Vysoká

Hradiště-Radobyčice-po červené Štěnovice-po zelené Vysoká-Snopoušovy-po červené Netunice-Prusiny-po naučné stezce Sv. Barbora-Štěnovický Borek-Černý les-Černice-Slovany-Bory

Vzhledem k vedru během dne jsme vyrazili kolem půl sedmý večer na vejlet, prej nic brutálního... No a hned padla volba na Vysokou:D Do Hradiště a Radobyčic pohoda, pak přes Valík po starý známý červený, sjet k řece ve Štěnovicích serpentýnama a pokračovat podél řeky směr Čižice.

Hned na začátku lesa se však odbočuje po zelený nahoru. V době sucha "pouze" kamenitá a rozoraná cesta, hned na rozkoukání takovej menší hardcore na převod 1-3. Po několika stech metrech jsme se však dostali na slušnější lesní cestu, po které jsme trochu oklikou vystoupali až pod vrchol. Poslední kousek jsme jeli opět po zelený přes skaliska, udělali krátkou zastávku a začali sjíždět. Až jsme uznali za vhodný, nechali jsme zelenou a sjeli ke Snopoušovům. Předchozí kopce nám zřejmě byly málo, tak jsme se vydali do prudkýho stoupání zarostlou loukou, pěkně s pražícím sluncem v zádech, do Netunic. Cesta pořád stoupá, ale později ne tak dramaticky, i tak to ale tahá za nohy.

Poslední kousek do Netunic jsme sjeli po silnici a odbočili na Prusiny, kde jsme se zas vydali k Čižickýmu potoku. Sice jsem tudy jel pár dní zpátky, ale brodů neni nikdy dost:) Nepokračovali jsme ovšem po červený do Nebílovskýho Borku, ale hned jsme vystoupali k chatový oblasti skrz ostružiní. Přes kopec jsme se pak přehoupli k Černýmu lesu a klasicky do Černic, na Slovany a pro změnu spodem kolem Škody ETZ na Bory.

Jako obvykle obtížnost je značně závislá na stylu jízdy, když do toho člověk šlápne, má toho plný kecky i po 40 km. Průměrná rychlost 20,48 je myslim dost slušná a celých 881 nastoupaných metrů taky o lecčems vypovídá. Jinak v lese kolem Vysoký je snad nekonečný množství cest k objevování a velmi často je člověk překvapen, kde se vyloupne, to je takovej faktor zábavy na výletech v blízkym okolí Plzně.

Mimochodem konečně jsem se propracoval k moderní technice a aplikaci Runtastic, která mapovala cestu, ale jaksi jen do poloviny, takže snad příště se ji naučim ovládat a už tu bude přesná cesta podle GPS;)


Žádné komentáře:

Okomentovat