pondělí 29. července 2013

Modrá Hvězda Dobřany

21. 7. 2013
35 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední

Pro tentokrát se na cestu vydal velkej peloton, cílem totiž byla Modrá Hvězda v Dobřanech. Ve vedru, které panovalo, ani nebyla chuť jet dál. Rozhodně jsme ale nechtěli jet po silnici, takže jsme jeli podél přehrady a po žluté na Valchu, kde jsme se napojili na zelenou. Ta nás dovedla až do Dobřan. Cesta je to příjemná, převážně v lese, chvílema stezička, chvílema i po asfaltu. Značený je to dobře, zabloudit se dá těžko. Před Dobřanama se překřižuje silnice i řeka a pak se jen projede na náměstí.

V Modré Hvězdě pak lze zahnat žízeň Hospodářem (svěží 11° pivo) a dalšími, převážně silnějšími kousky tmavých i světlých druhů. Na osvěžení před cestou je výbroná ještě zmrzlina u hřiště, ale tu jsme nestihli, páč jsme jeli na beach do Škoda parku. Vydali jsme se směrem na Šlovice, cestou zanotovali Kozla a odbočili u železniční zastávky na cestu pod dálnicí tak, abysme se drželi přibližně u řeky. Podél té jsme dojeli na kraj Lhoty a dál, pod tratí, až na kraj Litic. Tam ovšem alfa samec naší skupiny rozhod, že se vydáme neznámo kam do houští prudce z kopce. Několik z nás přežilo, až jsme se dostali k jezu...a kdo "se neutopil", ten umřel smíchy pohledem na odplouvající kola a podobně. Za řekou jsme se dali do kupy a hurá přes lávku přes přehradu, přes Tyršův sad a na beach.

Jeden z hodně pohodovejch výletů s příjemnym cílem, já ostuda byl v Modrý Hvězdě poprve. Na průměrnou rychlost se nehrálo, ale i tak někteří bědovali:P Kopců taky moc nebylo, takže zkrátka výlet, aby se nezkrátily žíly, dá se říct, že kompletně mimo silnice;)









Vypadá to spíš na obtížnost velmi vysoká:D



Žádné komentáře:

Okomentovat