neděle 4. května 2014

Quicktrip okolo Klínovce

2. 5. 2014
19 km

Obtížnost: Malá
Technická náročnost: Střední

Suchá-Horní hřiště-Meluzína-Pod Klínovcem-Neklid-po pašerácké Suchá


Vyjedu si takhle ze Suché v Krušných horách s pohledem na prosvítající modrou oblohu, vyjedu kolem Horního hříště a vydávam se směrem k Meluzíně, když najednou zjistim, že stoupam do mraku. Jel jsem na minivýlet a tak jsem si řek, že to nemůže být tak zlé. Sleduju teplotu, klesá pod 4°C.

Kopec dlouho nekončí a teplota pod Meluzínou klesá pod dva stupně, což už se mi zdá mírně neskutečné. Krušné hory jak má být...na jedné straně kopce skoro jarní počasí, na druhé zimní...mlha, mrholení, silný vítr. Po silnici k hotelu Nástup jsem měl trochu strach potkat auto, jak hustá byla mlha. Ale do takového počasí by nevyhnal psa ani auto. A žádní cyklisti se taky překvapivě neobjevili. Mezi stromy pod Klínovcem se podmínky mírně zlepšily, ale teplota nepřestala klesat. Stoupal jsem až k větrným elektrárnám na Neklidu, kde bylo pod nulou! Moje kolena se zpod kraťasů moc nesmála.

Po pašerácké cestě jsem sjel kolem rybníčku na Suchou. Pro jistotu jsem nepřestal šlapat, abych nezamrz v jedné poloze. Celkem tedy pouhých 19 km průměrnou rychlostí 18,25 km/h, což je vlastně dost na horský terén, ale hlavně zisk otužileckého levelu "na Sibiři v trenkách".


http://app.endomondo.com/workouts/487288397/20482649


Neklid

2.5., -0,1°C

Pod Meluzínou bylo ještě teplo

Žádné komentáře:

Okomentovat