úterý 16. června 2020

Klasika do Dobřan

8. 5. 2020
28 km

Náročnost: Malá
Převýšení: 150 m
Terén: Polní cesty, asfaltky

Plzeň-Bory - Borský park - Škodaland - po NS Údolím Radbuzy Tyršův sad, Černý most - Lhota - Měsíční stráň - Dobřany - podél Radbuzy Lhota - po NS Údolím Radbuzy Valcha - Borská pole - Bory


Nadešel čas našeho pravidelného výletu "jednou za rok" s Barčou. I tentokrát jsme se vydali na jih, do Dobřan. Z plzeňských Bor jsme vyrazili přes Borský park, sjezdem na hráz přehrady a ke Škodalandu. Tudy vede zadní nefrekventovaná ulice a NS Údolím Radbuzy nahoru k Tyršovu sadu. Od občerstvení u Červa se pak sjíždí k lávce přes cíp přehrady a už vyjíždíme u osady Černý most. Projíždím na louku na levém břehu řeky a dostáváme se tak do Lhoty. Tou se projíždí dlouho, kolem hřiště, k jezu a pak přes osadu Měsíční stráň. Poslední úsek je po silnici od Šlovic, která je momentálně u Dobřan uzavřená, takže se tu jede příjemněji.

V Dobřanech je u zmrzliny na hřišti v době Covidu fronta a k lesu, tak se občerstvujeme prvním pokaranténním pivem z okýnka a zmrzlinou z cukrárny na náměstí. Je krásně teplé počasí a tak nám cesta zpět rychle uteče. Přejíždíme kamenný most a za ním rovnou na louku, po které pokračujeme až pod dálnici. Tam nezkoušíme žádné skopičiny přes mokřad a vyjíždíme na silnici, vjíždíme do roztahané Lhoty a míříme opět skrz ni k NS Údolím Radbuzy, tentokrát lesem na Valchu. Z Valchy vystoupáme po CT 2151 až k přístřešku Hradčín (psal jsem vystoupáme po žluté, ale ona už tu z nějakého důvodu nevede), poté se vracíme na Borská pole kolem útulku asfaltovou cestou. Na Bory se vracíme kolem toho nového tramvajového zázraku.

Krátký rovinatý výlet s oblíbeným cílem v Dobřanech mohu vřele všem doporučit. Celkem jsme najeli 28 km. 



Žádné komentáře:

Okomentovat