středa 16. února 2022

Quicktrip Senecký rybník, Plzeň

31. 12. 2021
31  km
 
Náročnost: Malá
Převýšení: 340 m
Terén: Zpevněné a lesní cesty

Plzeň-Pod Záhorskem - Zavadilka - Bolevecký ryb. - Bílá Hora - Košinář - Senecký rybník - Orlík - Zálužská silnice - po CT 2151 Chotíkov - Kyjovský les - Radčice - Křimice - po CT 37 Kalikovský mlýn - Pod Záhorskem


31. prosince a teplo na kraťasy, no kam to spěje...:D Když teda neni nikde v republice na lyže, musí se člověk přizbůsobit a vyrazit na kolo i na Silvestr. Nebude to daleko, jen 31 km přes plzeňské rybníky. Ze Záhorska se rychle zahřívám v kopci ke Geře, poté sjíždím do Malého Bolevce a Bolevecký rybník celý objedu přes Bílou Horu. Zpět k rybníkům se vracím po CT 2151 od sokolovny. Je sluníčko a tak je tu dost lidí. Po zpevněné cestě se ale jede dobře, je jen trochu mokro. U Seneckého rybníku to vyloženě hřeje, ale pláže jsou prozatím prázdné.

Od Vydymáčku stoupám po jedné z větších cest nad PP Doubí, dojedu k areálu Škody JS a sjíždím k trati, pak po stezce na kraj Třemošné, pod silnicí na Most, po žluté lesem k Zálužské silnici a déle po rozbité asfaltce po CT 2151 pod Krkavcem do Chotíkova. Sjíždím pod Štuperk, stáčím se vlevo na slepou silnici, kde je nenápadné pěšinka k výpadovce na Karlovy Vary. Tady jsem se na kluzkém bahně málem rozsekal. Na druhé straně silnice jsem chtěl původně sjet do Radčic, ale když jsem viděl tu bahenní lázeň, rozhodl jsem se zkusit alternativní cestu přes Kyjovský les o něco výše. Bylo to prašť jako uhoď, stačilo sto metrů a sen o kole neobaleném v bahně jako řízek se rozplynul. Ve sjezdu po asfaltu v Kyjovském lese to nešlo tolik rozjet, protože všude byla hromada mokrého listí. V 60 km za hodinu bych se na tom nechtěl rozmáznout. Navíc ze mě létají ta kila ornice. Pod kopcem jsem tedy výrazně lehčí a abych to natáhl aspoň na 30 km, tak jedu ještě přes Křimice. Pak už zbává po CT 37 podél Mže ke Kalikovskému mlýnu a do Záhorska přes Rondel.

Pěkný závěr roku, ale raději bych ho přecijen strávil na lyžích. Takových 30 km by bylo na běžkách úctyhodných.

Senecký rybník


Žádné komentáře:

Okomentovat