pondělí 7. července 2014

Křížový vrch, Chotěšov

6. 7. 2014
47 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Střední

Borský park-Tyršův sad-Valcha-po NS Údolím Radbuzy Lhota-Dobřany-Černotín-po NS Ametyst Křížový vrch-Losina-Mantov-Chotěšov-Starý Důl-Zbůch-po CT 2271 Červený Újezd, Líně-Sulkov-Valcha-Tyršův sad-Tyršův most-Škoda park


Před beachem jsem si dal takovou sedmačtyřicetikilometrovou rozcvičku. Věděl jsem, že mam jen dvě hodinky a tak jsem vyrazil na Křížový vrch. Jel jsem přes Tyršův sad na Valchu a lesíkem do Lhoty. Teď koukam na mapu a vede přesně tudy NS údolím Radbuzy, nicméně značku jsem nevnímal nebo tam ještě není. Ve Lhotě mě to svede vždycky k takovému malému rybníčku, teda jel jsem tam asi potřetí, nicméně teď se tam objevila značka zákaz vjezdu cyklistů. To jsem si přeložil jako že je to průjezdný a neskončim někde v řece...

Projel jsem tedy vesnicí a pokračoval až k požární nádrži za dálnici, za níž pokračuje polní cesta směr Dobřany. Zvláštní, že není na mapě, dokonce totiž vede k lanovému mostku přes Radbuzu. I když to bude možná ten důvod, protože je to taková Indiana Jones lávka. Dobřany jsem jen projel a vydal se do Černotína, kde je opravená silnička! Ne že by byla hladká jako zrcadlo, ale nejsou tam mamutí jámy:)

Z Černotína jsem jel po NS Ametyst (:D) na Křížový vrch, velmi solidní stoupání, ale ne zas extrémní a to ani délkou. Příjemný větřík pofukoval, ač jinak bylo vedro k zalknutí. Taky musim pochválit značení...je vidno, že stačí pár logicky umístěných značek v nerozhodných místech. Po vystoupání na Křížový vrch mě čekalo překvapení v podobě otevřené věže, kam lze každý víkend od dubna do října a užít si rozhled do krajiny. Zřejmě to tak funguje krátce, neb jsem se o tom dosud nedoslech a to tam jezdím poměrně často. Čas na návštěvu mi ovšem nezbýval, tak jsem se vydal po zelené dolu. Ačkoliv jsem pořád míjel cedule mylně se domnívajíc, že patří k NS, která vede paralelně se zelenou, zaregistroval jsem, že značku jsem dlouho neviděl. Dojel jsem tedy do Losiny místo přímo do Chotěšova. Jel jsem tedy přes Mantov po silnici.

Na Plzeň jsem to vzal přímo přes Zbůch (přes Starý Důl), po CT 2271 do Červené Újezda a Líní a pak podél Lučního potoka do Sulkova. Za Sulkovem jsem pokračoval pod dálnici a lesem na Valchu. Opět přes Tyršův sad a kolem Tyršovo mostu jsem dorazil do Škoda parku s průměrnou rychlostí 24,1 km/h. To by na tachometru bylo k 26, to je až neskutené:D Zkrátka parádní výlet, vše se vydařilo:)


http://app.endomondo.com/workouts/479897506/20482649

Křížový vrch

Klášter Chotěšov

Žádné komentáře:

Okomentovat