sobota 21. června 2014

Kladruby

21. 6. 2014
82 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Střední

A je to tu, další výlet:) Vyrazil jsem do Kladrub, z Plzně už nevim kudy, abych nejezdil pořád stejně, tak aspoň různě kombinuju. Na Valchu jsem jel tedy podél přehrady a pak po zelené až přes dálnici. Po lesní silničce jsem dojel do Líní a po CT 2271 přes Červený Újezd do Zbůchu. Silným protivětrem jsem se pak prodíral mezi poli po stále stejné cyklotrase přes Hoříkovice a Kotovice až do Vsi Touškov. Po silnici jsem se vydal do Hradce a konečně se dostal na modrou turistickou. Ty byla velmi slušná až na pár výjimek. většinou se jelo po dobře vyjeté lesní cestě, sem tam krátký úsek pěšinkou přes kořeny nebo prudší stoupání. Největším problémem tak byla neoznačená nenápadná odbočka ještě v Hradci. Cesta rychle utíkala, z Hradišťan se dokonce jelo po upravené cyklostezce, takže paráda. Pořád silně foukalo, takže jsem byl rád za každý les, kde jsem se moh schovat, což kolem Kostelce bohužel moc nebylo možné.

Za Kostelcem byly na cestě dráty...pohoda no, starej hromosvod? Proč ho neschovat pod nadrcený tašky na cestu. A vůbec cestou do Kladrub kolem golfového hřiště jsem potkal několik hromad s odpadky v lese-zpřelámat hnáty těm, kdo to tam dovez. Přímo u golfu je taky jakási odbočka modré, která se fakt nevyplatí, jede se rozoranou cestou plnou klacků a pak se zas vrací na původní slušnou cestu vedoucí na kraji louky. Pak už se jen sjíždí ke kláštěru Kladruby. Moc hezká stavba, ne však celá opravená, restaurace nicméně fungovala a trousí se tam nějací turisté. Já dal chvíli pauzu a dal se na cestu zpět po zelené, vedoucí až do Žďáru po silnici dost do kopce. U zemědělského družstva se odbočí vlevo (rovněž CT 2210) a za chvíli už se začne stoupat. Až k silnici (rozcestí Březovka) se jede po spíše špatné cestě rozježděné lesní technikou, ale pak následuje krásná štěrková lesní cesta, kde se dá jet rychle. Na křižovatce jsem se dal po silnici doprava dolu do Heřmanovy Huti. Rychle a po větru jsem ji projel po vedlejších do Dolních Sekyřan. Po silnici pak asi 2 km do Přehýšova, odkud jsem se vydal po ozkoušené polňačce do Nýřan. Od Diossu pak vede pěšinka podél zarostlé trati. trochu jsem se tam motal, ale vyjel jsem u koupaliště.

Následně jsem přejel do Tlučné, po oblíbené modré do Vejprnic a na Novou Hospodu. Přes Borská pole jsem pak dorazil na Bory. Opět celkem dlouhý výlet, 82 km, průměrná rychlost 23,3 km/h mi taky dělá radost a ani nejsem nějak zvlášť unavený:)

PS: Cyklisti, nejezděte na silnici vedle sebe, jel jsem teď autem po úzké silnici, kde si takhle dva povídali, a je to opravdu hrubá bezohlednost.



http://app.endomondo.com/workouts/479897617/20482649

Klášter Kladruby

Klášter Kladruby

Žádné komentáře:

Okomentovat