pondělí 9. června 2014

Krkavec, Chlum, Radyně za jeden výlet

8. 6. 2014
65 km

Obtížnost: Velká
Technická náročnost: Střední

Borská pole-Křimice-Radčice-Chotíkov-Krkavec-po žluté Třemošná-po modré Zruč-Bílá Hora-u sv. Jíří-Chlum-Doubravka-Letkov-Tymákov-Sedlec-Starý Plzenec-po žluté Radyně-Losiná-Černice-Škoda park-Bory

Nevim, jestli byl nejlepší nápad jet se saunit na půl dne ven, ale nechtěl jsem zůstat peciválem, tak že si aspoň pojedu umýt kolo na chatu. Ve chvíli, kdy jsem víc zalíval sebe, než kolo, se zrodil plán, že objedu Plzeň přes tři vrcholy a na sedmou dorazim na beach do škoda parku. A tak se taky stalo.

Ze Skvrňan jsem se polem vydal do rozkopaných Křimic a přes Mži do Radčic. Naštěstí převážně stínem jsem stoupal ke Globusu a pak si pěkně sjel do Chotíkova po žluté turistické. Po té jsem se vydal i nahoru na Krkavec, ale na rozcestí s modrou jsem se trochu seknul a místo pohodové cesty jsem se vydal samozřejmě tou, která vedla kolmo k vrcholu. Žluté jsem se držel až na kraj Třemošné, kde jsem plynule navázal na modrou. Ta mě dovedla do Zruče, odkud jsem bohužel musel přes Bílou Horu až ke sv. Jíří, kde je most přes řeku. na Chlum jsem vystoupal po červené, která docela brutálně stoupá k vrcholu, naštěstí pod korunami stromů. Občerstvení u rozhledny potěšilo chlazenými nápoji a moh jsem se vrhnout k poslednímu vrcholu.

Ideální cestu na Plzenec, přímou a mimo silnice, jsem nenašel, takže jsem sjel na Doubravku a Hřbitovní ulicí stoupal na Rokycanskou. Za vyhlídkou jsem odbočil vlevo a posléze vjel do lesů nad Božkovem. Naslepo jsem zkusil vydat se lesem mírně vpravo od zelené, která zbytečně stoupá na Pohodnici. nějak jsem se tim lesem prokousal a objevil se u Božkovského potoka, kde je pěkná cesta, mně dosud neznámá. Po ní jsem dojel až na kraj Letkova, ale protože jsem chtěl původně až do Tymákova, odbočil jsem vlevo opět do lesů. To se moc nevyplatilo, o notnou dobu později jsem se stejně objevil na jinym konci Letkova. Promotal jsem se teda novou zástavbou a neriskoval další bloudění (mapa mi dala za pravdu, že bych nejspíš nikam nedojel), načež jsem vyjel na silnici u penzionu Pohoda. Je k politování, že právě na tom místě se mi vybil telefon, takže nevim přesně, kolik jsem ten den nastoupal. Přes kopec jsem se po silnici vydal do Tymákova a celkem rychle jsem dojel i do Sedlce. Z Plzence jsem pak stoupal klasicky dlouhou rozpálenou Radyňskou ulicí, dokud jsem se nevydal na žlutou, konečně do stínu! Teplota pod 32°C klesla poprvé právě až na Radyni, tam jsem se ovšem nezdržel a rovnou sjel do Losiný.

Přes Černý les a Černice jsem dojel podél Radbuzy do Škoda parku, kde jsem si pojistil únavu volejbalem do tmy. Výlet dobrý, ale v tom vedru musim říct, že náročný a úmorný. Čekal jsem, že to dá i o něco víc, než 65 km, přecijen Krkavec, Chlum a Radyně neleží zrovna u sebe, ale bohatě to stačilo. Průměrná rychlost 20,73 km/h na starém, 26" kole, asi dobrá forma:D



https://www.endomondo.com/workouts/user/20482649

Krkavec

Koník si přišel pro podrbání

Rozhledna Chlum

Žádné komentáře:

Okomentovat