neděle 22. června 2014

Quicktrip Radyně, rotunda sv. Petra a Pavla

22. 6. 2014
33 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Vysoká

Hradiště-po NS Údolím Úhlavy Radobyčice-Valík-Černý les-Losiná-Radyně-po NS Staroplzeneckem St. Plzenec, rotunda sv. Petra a Pavla-po žluté Merfánka-Koterov-Bory


Dal jsem dnes jen kratší výlet, moc rychlý však nebyl. Zpočátku přes Tyršův most žádné překvapení, ale hned za lávkou pod Černicemi jsem se vydal po stezce podél řeky. Super je, že se nemusí stoupat a znovu klesat. Do Radobyčic jsem dojel po NS Údolím Úhlavy a vydal jsem se přes Valík do Losiné.

Na Radyni jsem začal stoupat nejprve po červené, ale pak jsem uhnul přímo napříč vrstevnicemi k vrcholu. Trochu jsem se motal lesem, ale trefil jsem, co jsem chtěl. Radyně pořád stejná, takže jsem hned začal sjíždět po NS Staroplzeneckem. Sjezd přes Andrejšky nepříliš vhodný pro nehorská kola, fajn ale bylo, že večer kolem půl osmé se tam nemotají lidi.

Z Plzence jsem stoupal jedinou možnou cestou k rotundě...no neni to žádný med, ale mam pláště Rapid Ron na 29" kole, takže jsem byl k zemi jak přikovaný:) Realita cesty od rotundy se však lišila od té v mapě, tak jsem poněkud bloudil na Hůrce, ale nakonec jsem se dostal na žlutou turistickou, jak jsem chtěl. Bohužel však známá cestička Letkov-Plzenec znatelně měsíc co měsíc víc zarůstá a už se jí skoro nedá prodrat, ačkoliv je vidět, že se používá.

Před Letkovem jsem se vydal podél dálnice a vyjel jsem na silnici před Koterovem u bývalého lomu. přes Plzeň pak kolem Škoda parku na Bory. Průměrná rychlost 18,3 km/h neni nic extra, ale odpovídá náročným stoupáním v terénu.

http://app.endomondo.com/workouts/479897638/20482649

Rotunda sv. Petra a Pavla nad Starým Plzencem i s Radyní

Rotunda sv. Petra a Pavla

Radyně

Žádné komentáře:

Okomentovat