čtvrtek 18. září 2014

Domousnice

16. 9. 2014
51 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Vysoká

MB-po žluté Řepov, Kolomuty, Dolánky-po modré Nová Telib, Lhotky, Domousnice, Veselice, Vlčí Pole, Dolní Bousov-Rohatce-Bechov-Obrubce-Obora-Martinovice-Sukorady-Husí Lhota-Valy-Dolní Stakory-Horní Stakory-Kosmonosy-MB


Původně jsem si stanovil, že dojedu na hrad Kost, ale vůbec ne přímo, nýbrž pěkně po modré turistické, což značilo nebezpečí zpomalení postupu. Zpočátku vypadalo vše bez problému, po žluté jsem rychle míjel Řepov i Kolomuty. V Dolánkách jsem pokračoval po modré a zde začal první zádrhel. Respektive přišlo stoupání a ač to nevypadalo, bylo prudké, dlouhé a lesem a často bahnem. Nicméně pěkná pěšinka:) Modrá je dobře značená, tak jsem bez problému dojel do Nové Telibi.

Ani následně se nejelo špatně, cestička, po které to odsýpá, přesto baví svým proměnlivým povrchem. Ze Lhotky se stále táhle stoupalo po písčité cestě rozmočené deštivým počasím na vrch Křemenice, kde se konečně začalo sjíždět, nicméně velmi prudce vymletým korytem s uvolněnými ostrými kameny, takže bídný sjezd. A to už jsem se vyloupnul v Domousnici. Ani jsem nevyjel ze vsi, kolem zámku (který je celý obklopen opuštěnými domy), a už jsem zase stoupal. Pantofel mi ovšem rozhodil následující úsek, kde cesta možná dříve vedla dnes neprostupným úvozem mezi poli. Takže jsem v módu pruďas pokračoval spíše pěšky zoraným bahništěm prosyceným chemií. Po dvaceti minutách a jednom kilometru jsem se dostal na kraj Veselice, kde skutečně značka navazovala a prochází skrz ves takovou ovčí stezkou.

už jsem věděl, že nedojedu na Kost, ale rozhodl jsem se pokračovat do Dolního Bousova, takže jsem opět stoupal, těšíc se na sjezd. Ale ani druhý dnešní sjezd nestál za starou bačkoru, v šeru, velmi prudký šikmý svah, s mokrými kořeny a kluzkými kameny, tady se rychle jet nedalo. Technicky poměrně náročné. Z Vlčího Pole už se jede po silnici a konečně taky s větrem v zádech! To to je úplně samo. Zpátky do Boleslavi není moc možností kudy jet, přes Svobodín jsem jel minule, tak jsem se rozhod jet po silničkách přes Rohatsko, Bechov, Obrubce a do Obory, kde jsem to chtěl vzít na Husí Lhotu někudy lesem. Místní mi ale poradili, že je lepší jet za dubem do Martinovic, bohužel pak kus po hlavním tahu do Sukorad a rychle na klidné vedlejší silničky. Nejprve do Husí Lhoty, kde jsem bohužel opomenul možnost podstatně si zkrátit cestu, přes Valy do Dolních Stakor, kde taky byla možnost zkratky a pak do Horních Stakor. Ale proč se nemotat jak vítr v pytli, když člověk pospíchá domů, že. Přes Kosmonosy a sídliště jsem pak dojel na byt. Zvláštní, že bylo pořád teplo, snad 18°C, ale silný vítr a taky šeřit se začíná pekelně brzo:(

Průměrná rychlost vzrostla díky zpáteční stíhací jízdě po větru, zato spadla zvláště v offroad úseku, výsledek: 21,1 km/h.


http://app.endomondo.com/workouts/474394225/20482649

Žádné komentáře:

Okomentovat