sobota 6. října 2018

Jelení vrch, Vysoká

11. 8. 2018
40 km
Náročnost: Střední
Převýšení: 650 m
Terén: Lesní cesty, pěšiny, singly

Plzeň-Bory – Borský park – po žluté přehrada České údolí – Valcha – Nová Ves – po zelené Martinská stěna, Dobřany –  Šlovický vrch – Šlovice-Na Vršku – Robčice – Jelení vrch – Vysoká – po zelené Na Malinci – Útušice – Radobyčice – po NS Údolím Úhlavy Hradiště – Doudlevce - Bory


Dnes nás čeká třetí letošní svatba, celkem fajn, že obřad je až od tří, tak stihnu dopoledne ještě kratší výlet. Jedu se toulat na Vysokou. Nejedu ale přímo, z Bor startuji přes Borský park, po žluté po singlu nad Borskou přehradou, za tratí stoupáním k CT 2151 a sjezdem na Valchu.

Z Valchy pokračuji lesem jednou z milionu cest kolem areálu bývalého letiště, kde nikdy netrefím ty správné pěšinky. Do Nov Vsi jedu přes most přes dálnici uzavřený pro auta. Z Nové Vsi do Dobřan vede moc pěkná zelená turistická značka přes park Martinská stěna, tak není důvod ji nepoužít. Dobřany projíždím severní částí a pokračuji pod Šlovickým vrchem. Měla by tu být cesta směrem ke Šlovicím. Je to ovšem rozšířená skládka, takže mě to vyhnalo až na pole, kde se skutečně nejelo dobře, do zamýšlené stopy jsem se vrátil až na kraji lesa. Dojel jsem k prvnímu rozcestí v lese a nestačil jsem se divit, předloni ještě zcela zapomenutá cesta se změnila ve štěrkovou dálnici ze zjevného důvodu-dopravy z betonárky, ke které také mířím.

Podjel jsem výpadovku na Přeštice a po silnici pokračoval do Robčic. Až tam je první možnost začít stoupat na Vysokou. I když se jedná o nejméně 150 m výškových, většinou se jedná o celkem pohodové táhlé stoupání. na Jelením vrchu se připojuji na zelenou turistickou trasu, projíždím skalnatým vrcholkem Vysoké a pokračuji rozbitou pěšinou až k vrstevnicové cestě v úbočí nad Úhlavou. V chatách Na Malinci sjíždím ze zelené, pokračuji křížením hlavní silnice do Útušic.

Do Radobyčic jedu podél řeky, soukromý pozemek na začátku chatové osady je kupodivu stále průjezdný. Z Radobyčic do Hradiště jak jinak, než po NS Údolím Úhlavy a pak jsem to vzal přímo přes opevnění Hradiště takovou krátkou extrémní cestičkou. Na Bory pak už jen přes Radbuzu v Doudlevcích u Škoda parku a Zborovskou a Samaritskou ulicí.

Chybovost měření Endomonda vyvrcholila dnes, když zpočátku asi 2,5 km vůbec neměřilo, smysl nedává ani převýšení ani maximální rychlost, takže vlastně nefunguje skoro nic. Ujel jsem nějakých 40 km a nastoupal cca 650 m podle mapy.cz. Povětšinou se jednalo o lesní terén, místy lepší, místy horší. A pár úseků po silnici.


Odkaz na podrobné statistiky a výškový profil trati

Jelení vrch



Žádné komentáře:

Okomentovat