pátek 13. srpna 2021

Quicktrip zřícenina Věžka

18. 6. 2021
32 km
 
Náročnost: Malá
Převýšení: 400 m
Terén: Lesní cesty, singly
 
Plzeň-Pod Záhorskem - alej Svobody - Zavadilka - Malý Bolevec - ryb. Nováček - Kamenný ryb. - po CT 35 Orlík - po modré Třemošná, Senec - Druztová - ryb. Skřivanov - dolanská silnice - po žluté zřícenina Věžka - Druztová - po žluté Malochova skalka, Pod Vysokou, Bílá Hora - kolem ČOV Zadní Roudná - po NS Údolím Radbuzy Luční ul. - Pod Všemi svatými - Pod Záhorskem
 
 
Vyrážím až po osmé večer, takže skutečně rychlovka. Ze Záhorska stoupám na Zavadilku, pak sjíždím ke stále nedokončenému průtahu kolem Boleveckého rybníku. K Prokopávce se dá projet kolem krajních domků, přes pole a lesík. Poté se trochu vracím k Plaské ulici za hřbitovem a projíždím k rybníku Nováček. Přímo po západním břehu Třemošenského rybníku by měla vést pěšinka. A skutečně uzounká stezka podél plotu chatek mě nasměrovala ke Kamennému rybníku. Po CT 35 pak uháním k rozcestí Orlík, odkud pokračuji pod obchvatem Třemošné po modré přímo ke Škodě JS a do Zruče-Sence. Pokračuji dále na východ a po parádní polní cestě jsem za chvilku v Druztové. Snad z té cesty něco zbyde do budoucna. Každou další jízdou zde zjišťuji, jak masivně se tu všude staví.
 
V Druztové sjíždím k rybníku Skřivanov a pak sice krátkým, ale pěkným singlem stoupám k silnici na Dolany. Vydávám se vpravo, zanedlouho ale odbočuji na žlutou turistickou značku a pouštím se do prudkého sjezdu. Bohužel to ke zřícenině Věžka a vyhlídce na Berounku nejde jinak, než kolem rybníku Pod Hradem. Poté, co jsem si dostatečně užil večerního klidu jsem se rychle vydal na cestu zpátky přes Druztovou a pak po žluté (a NS Po stopách F. Malocha) nad řekou. Touhle dobou tu nikoho nepotkávám, užívám s další skvělé výhledy na meandry Berounky a dostávám se zpět ke Zruči, na rozcestí Pod Vysokou. Lesem pokračuji na Bílou Horu a abych to měl zajímavější, vybírám si rozježděnou polní cestu, kterou jinak využívají leda tak rybáři, vedoucí mezi areálem čističky a Berounkou. Plynule na ni navazuje pěšinka pod Masarykovo mostem a dále NS Údolím Radbuzy, kudy se dostávám do Luční ulice a kolem Pramenů pak do Záhorska. Celkově 32 km průměrnou rychlostí 19,1 km/h.
 
 
Výhled na Berounku od zříceniny Věžka

Výhled na Berounku od zříceniny Věžka

Malochova skalka

 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat