pondělí 4. května 2015

Lovecký zámeček Humprecht (MB)

22. 4. 2014
57 km

Obtížnost: Střední
Technická náročnost: Nízká

MB-po CT 8148 Řepov, Kolomuty, Březno, Dlouhá Lhota, Svobodín, Dolní Bousov-po modré Šlajferna-Osek-Humprecht-Osek-Šlajferna-Ošťovice-Přepeře-po CT 8147 Obruby-Všeborsko-Obora-Husí Lhota-Valy-Zalužany-MB


Tentokrát jsem to měl jasný, páč se blíží konec mého účinkování v Boleslavi, ještě se chci podívat na pár pamětihodností v okolí, dnes Humprecht.

Cesta tam byla překvapivě jednoduchá, ve Štěpánce jsem se připojil na CT 8148 a ta mě dovedla téměř až do cíle. Jelo se pěkně mimo silnice, povětšinou mezi poli, nejdřív do Řepova, pak následovaly Kolomuty, Březno a stále prašnou výmolovitou cestou, kterou bych si doved představit jako líp značenou, do Dlouhé Lhoty. Před Svobodínem se projíždí kousek lesem a je to hned zajímavější. Za ním jsem už už čekal, jak skončim v poli, ale nestalo se. Podél trati jsem dojel až na silnici, která mě dovedla přes kopec do Dolního Bousova. Tam končí CT 8148, pokračoval jsem tedy po modré kolem Červenského rybníku, který však ani neni vidět. Po vedlejší silnici jsem dojel do Oseka, odkud jsem se probil spíš po louce a lesem než podle mapy po značené cestě k Humprechtu.

Humprecht jsem si objel ze všech stran, ale nejhezčí je stejně z letadla. Zespodu je schovaný za stromy. Přesto je to moc pěkná dominanta okolí. Cestou zpátky jsem spěchal a vydal se co nejpřímější cestou. Jenže nic nebylo takové, jak se zdálo. Hned v Ošťovicích mi nepříjemní místní řekli, že do Přepeří žádná cesta nevede. Jenže objížďka by byla příliš douhá, tak jsem přecijen nějakou tu cestičku našel. Samozřejmě končila v poli, aspoň ale neni obilí vzrostlé, tak jsem dojel na rozcestí s CT 8147 a už snadno dojel do Přepeří. Na Mladou Boleslav vede přímo jen hlavní silnice a té se vyhýbám jako čert kříži. Takže jsem se motal přes Obrubce a Všeborsko do Obory. Vzdušnou čarou asi tak 3 km, po cestách necestách dvakrát víc. Kolem polygonu do Husí Lhoty jsem cestu kupodivu našel celkem dobře:) Zase mi to nedalo a přes Valy jsem zkusil "zaručenou" cestu přímo k dálničnímu sjezdu. No a opět jsem jel polem... S tmou jsem dorazil do Boleslavi po 57 km s překvapivě nízkou průměrnou rychlostí 20,7 km/h a pouhými 400 m převýšení. Humprecht se ale povedl:)

http://app.endomondo.com/workouts/510273969/20482649


Zámeček Humprecht
Lovecký zámeček Humprecht

Žádné komentáře:

Okomentovat